Donderdagmiddag 19 oktober was de netwerkmiddag Jong Leren Eten Noord-Holland, georganiseerd voor iedereen die stappen wil zetten in educatie over gezond en duurzaam eten voor kinderen. Boerderijeducatie Amsterdam en Laag Holland waren er bij!
Frederike Praasterink, lector Future Foodsystems aan de HAS Hogeschool, presenteerde haar visie over de toekomst van duurzame voedselproductie en consumptie. Daarna waren er sessies over hoe basisscholen te bereiken en over wat (s)maakt duurzaam en gezond? Wat we deze dag mee naar huis hebben genomen is:
- Gezond eten en op een verantwoorde manier produceren is een verhaal waar we zeker op in moeten steken bij boerderijeducatie.
- Meer inspelen op de uitleg over gezonde voeding.
- Bij de boerderijlessen toch nog meer de focus leggen op gezonde voeding, bijvoorbeeld bij de introductie en/of tijdens de lunch van de kinderen.
- Er komen steeds meer aanvragen van middelbare scholen. Moet hier een apart boerderijeducatie-programma voor worden ontwikkeld?
Deze punten worden meegenomen naar de jaarlijkse bijeenkomst met de educatieboeren op 6 februari 2018.